Duzina de cuvinte – prima pagină

Uneori, în viață ai o viziune. Clară, concisă, o ai înaintea ochilor ca și cum ai citi știrea-bombă de pe prima pagină a unui ziar. Cu litere de-o șchioapă, gândul tău capătă trup. Nu trebuie să fie un gând măreț. Este suficient că este gândul tău și crezi în el. Desigur, uneori ar prinde bine să ai alături o echipă. Ai avea un altfel de start. Prima poziție oferă întotdeauna avantaje. Dar dacă rămâi doar cu gîndul, nici prima poziție, nici echipa lăsată să aștepte un semn, nu poate să transforme în realitate, o viziune.
Trebuie să fii foarte îngâmfat să crezi că meriți mereu să fii primul? Să crezi că faci parte dintr-un clan de veșnic-învingători? Poate că da, dar dacă astfel vei merge mereu înainte atunci poți continua să crezi. Totuși nu trebuie să uiți că uneori, alergând fără oprire, încercând să arzi trepte, fără să privești o dată înapoi spre echipa ta, te poți trezi prins în mijlocul unei furtuni. Singur. Poate gândești că este doar o furtună într-un pahar de apă? Dar vezi, depinde cât de mare este paharul, în care s-a stârnit furtuna!
Ai văzut vreodată, ce se întâmplă când uiți în grădină un furtun din care apa curge fără oprire? La început totul pare în ordine. Poate gândești că îi va face bine pământului. Apoi, pământul începe să-și piardă stabilitatea, totul plutește în derivă și nu după mult timp, nimeni nu-și va mai aminti cât de frumoasă era grădina. O vei privi cu milă întrebându-te unde ai greșit.
Uneori, în viață, viziunea este doar nălucire. Strălucitoare, unică, irepetabilă, greu de uitat. Un miraj perfect. Prea frumoasă pentru a fi realizabilă. Prea atrăgătoare pentru a fi adevărată. Asemeni știrilor din prima pagină a ziarelor. Și atunci, mult mai bine, ar fi să luăm o foarfecă și fără a mai pierde vremea, să croim o diagonală perfectă prin viziunea de astăzi, lăsând-o astfel să devină uitare.

Alte duzini de cuvinte, la timp scrise veți găsi înscrise la Eddie în tabel.

Anunțuri

9 comentarii (+add yours?)

 1. adicherish
  Sep 28, 2014 @ 08:39:30

  create your own vision, the perfect view of living today too! it is sunday and let it be a good and lightening day! 🙂

  Răspunde

 2. roxdumitrache
  Sep 28, 2014 @ 09:04:45

  Fiecare zi este o viziune personală. Oricum a fost sau va fi, cu soare sau ploaie, rece sau caldă, animată sau banală, a fost și rămâne unică pentru fiecare dintre noi. Uneori însă, vrei să schimbi ceva.

  Răspunde

 3. 1lauralaly
  Sep 28, 2014 @ 15:48:14

  Ai avut dreptate, ne-am gandit la acelasi tip de calatorie. 🙂 e . Semnalul tras de tine e acela ca trebuie sa avem echilibru chiar si in momentele de glorie.:-)

  Răspunde

 4. cita
  Sep 28, 2014 @ 17:54:06

  Le-ai adunat frumos, le-ai pus impreuna si a iesit ceva din care fiecare isi poate gasi un graune de putere!
  Sa ai o seara frumoasa!

  Răspunde

 5. Adriana
  Sep 28, 2014 @ 19:46:29

  …de unul singur şi fără să acorzi sau să primesti sprijinul celorlalţi e cam greu şi chiar sterp. Merge o perioada, dar fisurile vor apărea unde nu te astepti. Mi-a făcut mare plăcere sa citesc rândurile-gânduri deşi ştiu că in perioada asta sufletul tău e cuprins de duiosie şi dor. Te pup, Rox, cu drag..

  Răspunde

 6. maya-maria
  Sep 30, 2014 @ 07:10:06

  Uneori poți avea o viziune. Da, poți fi și îngâmfat, crezând că o poți realiza. Trebuie de multe ori să insiști. Puterea gândului face de multe ori minuni.Nu degeaba este zicala- ” Ai grijă ce-ți dorești, că se poate îndeplini!”
  Eu îți doresc să-ți fie bine!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: