Pescuitorii de …..peşte din Dâmboviţa

100_3060Poate cã titlul postãrii v-a purtat cu gândul la celebra opera “Pescuitorii de perle” de George Bizet dar trebuie sã vã dezamãgesc cãci sunteţi departe de subiectul libretului ce a dat viaţã operei şi nici “actorii” fãrã voie de astãzi ce au evoluat în albia secatã a râului Dâmboviţa nu s-au ridicat la arta artiştilor lirici. Dar “spectacolul” pus în scenã de autoritãţile ce au dispus golirea albiei râului în vederea decolmatãrii acesteia, operaţiune ce se face de altfel periodic pe tronsoane, a meritat urmãrit de cei ce s-au aflat astãzi pe malul Dâmboviţei între barajul de la Lacul Morii şi Pasajul Basarab. Mã limitez la aceastã zonã deşi sunt sigurã cã tronsonul în care se va face decolmatarea albiei râului este mai mare.
De la primele ore albia secatã a râului a fost luatã cu asalt nu numai de pescarii ce-şi încercau norocul de pe mal în numãr mult mai mare ca de obicei dar şi de cei mai curajoşi şi mai dornici de câştig în ciuda faptului cã pentru acest lucru au trebuit sã se aventureze în mâlul gros plin de resturi de tot felul ce acoperea fundul albiei. Pe aceştia i-am numit eu “pescuitorii” de peşte cãci, înarmaţi mai mult sau mai puţin cu unelte de pescuit dar şi mâinile goale au adunat peştele ce se zbãtea în apa scãzutã a râului. Forfota a continuat pânã la lãsarea serii când, doar câţivã curajoşi mai mişunau prin mâlul gros. Cã se gãseşte peşte în râul Dâmboviţa nu era un mister pentru mine. Mai mare, mai mic, zi de zi trec pe lângã pescari, urându-le “fir întins” urmãrindu-le mişcãrile elegante cu care aruncã undiţele în apã. Dar astãzi am vãzut chiar peşti mai mari de 25-30 cm ceea ce îmi dã un indiciu despre calitatea apei. Nu o fi ea, adicã apa, prea curatã, dar dacã are peşte înseamnã cã nu este totul pierdut. Mai sunt speranţe.
Oricum lumina apusului, stolurile de pescãruşi, strigãtele lor m-au purtat pentru câteva momente cu gândul la malul mãrii. Am ignorat imaginea dezolantã a albiei râului şi m-am lãsat fermecatã de zborul pescãruşilor.
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: