psi – luneli – pãzitul fetei la ruşi

matryoshka

matryoshka

Un pariu câştigat sau pierdut? Un dialog iscat în club, purtat cu râsete şi glume ce va rãmâne de pominã, a stabilit o temã ce va da siguranţã multe bãtãi de cap celui ce fãrã voie, a devenit “beneficiarul” sfaturilor noastre pornite desigur dintr-o dorinţã sincerã de a-i fi de folos la ceasul în care o fatã va poposi în pragul casei sale. Via “barza” cã altfel, nu cred cã cã va gãsi uşa deschisã.
Cum o fi pãzitul fetei la ruşi zãu cã habar nu am deşi, gândindu-mã la vestita Matryoshka, pãpuşa simbol a Rusiei, probabil cã fiecare mamã (nu ştiu sã fie şi varianta cu tatyoshka, cuvânt evident inventat ad-hoc de mine) pe mãsurã ce mai fãcea rost de o fatã-fetiţã o ascundea bine-bine sub fustele sale. Şi aşa fata-fetiţã era pusã la adãpost de orice tentative de furtişag şi mama stãtea bine-mersi liniştitã pânã când venea sorocul sã o dea de acasã.
Lãsând gluma la o parte trebuie sã recunoaştem cã ofensiva frumoaselor pãpuşi pictate ce au pornit în lume la începutul secolului XX cucerind medalia de bronz la Târgul Mondial de la Paris din anul 1900, a fost un succes total acestea fiind primite cu braţele deschise peste tot în lume.
Nu cã astãzi frumoasele rusoaice nu ar fi primite cu braţele deschise peste tot pe unde poposesc. Dimpotrivã: talentate, frumoase şi puse pe joc nu este ţarã care sã nu-şi aibã rusoaicele ei. De pãzit ce sã mai pãzim? Poate sã ne pãzim noi, cã ele dragele ştiu prea bine sã-şi poarte de grijã!
Aşadar cu gândul cã poate totuşi mai sunt şi fete scãpate de acasã, de la ruşi sau de pe aiurea, mi-am adus aminte de micuţele mele matryoshka ce stau de pazã pe frigider, şi admirându-le încã o datã am mulţumit Cerului cã mãcar pe ele, nu trebuie sã le pãzesc.
 
P.S. Am uitat desigur intenţionat, sã vã spun cã eu chiar nu ştiu cum îşi pãzesc ruşii fetele, dar ştiu sigur cum a încercat tatãl meu sã ne pãzeascã pe noi, cele patru fete. Şi dacã se spune cã unde-s mulţi puterea creşte, vã daţi seama ce putere cãpãtasem noi patru! Evident cã lupta a fost inegalã şi dusã de cele mai multe ori cu mijloce mai mult decât subversive. Mã gândesc cã poate nu ar fi rãu dacã s-ar institui un premiu pentru cel mai rezistent tãtic de fete cãci imediat l-aş revendica pentru tatãl meu!
 
Despre alte sfaturi ce v-ar ajuta sã vã documentaţi asupra metodelor mai vechi sau mai noi de pãzit fetele la ruşi, vã invit sã cercetaţi scrierile înscrise în tabel la psi.
 
Anunțuri

14 comentarii (+add yours?)

 1. Sonia
  Ian 12, 2014 @ 20:38:25

  Cred că metodele taților de păzit fata sunt cam aceleași peste tot. Diferă doar intensitatea și mijloacele! 🙂

  Răspunde

  • roxdumitrache
   Ian 12, 2014 @ 20:50:59

   Acum, privind în urmã şi mamã de fatã fiind, îmi dau seama prin ce a trecut tatãl meu de patru ori, nu o datã. Cât despre metode, sunt aceleaşi. Toţi leşinã pe mãsurã ce fata creşte şi au impresia cã se apropie prea repede ziua în care îşi va lua “zborul”.

   Răspunde

 2. psi
  Ian 12, 2014 @ 20:39:17

  patru fete a păzit tatăl tău? vai de el! 😆 nici nu vreau să mă gândesc ce i-aţi dat de furcă!

  Răspunde

 3. Adriana
  Ian 12, 2014 @ 20:42:42

  …patru fete? Eu îl admir din tot sufletul! Noi am fost două şi nu s-a descurcat prea bine, deşi am recunoscut, la Sonia parcă, …cât de mare dreptate a avut. Mi-a plăcut aia cu tatyoşka sau cum ai spus, dar păpuşile ruseşti sunt preferatele mele. Vladen ori e in delir, ori in depresie. Cum era cântecul acela de la Proconsul: „de la ruşi vine fata!” Şi incă ce fete. E plină Poiana Braşov de păpuşi umblătoare…

  Răspunde

 4. Raluca M.
  Ian 13, 2014 @ 07:29:44

  poate ca le invata taticii lor abilitatile astea cu purtatul de grija sau poate mamele? sau poate nu au nevoie? mmm…cred ca tehnicile sunt la fel peste tot, dar difera indarjirea, si la rusi e mai mare, zic eu!

  Răspunde

  • roxdumitrache
   Ian 13, 2014 @ 23:31:32

   Ai dreptate, Raluca! Aceleaşi tehnici, aceleaşi metode de eschivã peste tot în lume. Oricum o dai, când isi pun în gând fetele sã fenteze sistemul de paz matern (si patern), apoi asta este!

   Răspunde

 5. Vienela
  Ian 13, 2014 @ 08:38:53

  Mie mi-a atras atentia ideea ca rusoaicele isi ascundeau fetele pentru a le pazi de ispite. M-am gandit la Cronos, care si-a ascuns copii (inghitindu-i) pentru a se feri pe el. :)))))

  Răspunde

 6. Dan
  Ian 13, 2014 @ 11:00:10

  Nu știu cine a propus tema dar mie îmi pare că alegerea rușilor ca etalon duce problema un pic în desuetudine. Că rusul adevărat, ala care e rus de profesie, pe-un kil de vodcă îți dă și fata și nevasta, de bună voie și nesilit de nimeni. De-aia și umblă atâtea rusoaice dezlegate prin lume. Nu că sportul ăsta n-ar fi împământenit și pe la noi, dar parcă performanțele noastre în domeniu sunt ceva mai modeste.

  Răspunde

 7. Trackback: Păzitul fetei la ruși | BLOG D'AGATHA
 8. Vladen
  Ian 13, 2014 @ 22:31:26

  Mie inca imi tresalta inima cand dau peste o taraba plina de matrioste si mi se face automat dor de casa. Chiar asa uzat pana la exces cum e simbolul asta. Dar orice bucata care duce cu gandul acasa, e o bucata buna. 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: