Psi-luneli – Dumnezeu nu joacã !?

Oare sã fie Pãmântul o imensã ruletã la care soarta fiecãruia dintre noi sã fie doar rezultatul unui joc de ruletã al Cerului? Fiecare nou sufleţel, bulgãraş rostogolit în roata timpului, zvârlit de colo-colo de obstacolele rãsãrite printre degetele rãsfirate ale Marelui Jucãtor, se opreşte din când în când sã-şi tragã suflarea dupã care porneşte mai departe pânã când fie cade din marea ruletã, fie se înţepeşte în locaşul sortit dinainte, aşteptând strigarea finalã: le jeux sont fait, rien ne va plus!
Mã sperie gândul de a fi doar un pion şi totuşi uneori aşa mã simt când ceea ce se întâmplã nu pare sã ţinã seama de vrerea mea. Ştiu cã ceea ce este scris acolo în Cer se va împlini şi totuşi îmi spun cã, Dumnezeu nu joacã destinul nimãnui la ruleta sorţii, el doar urmãreşte jocul fiecãruia şi atunci când dorinţa este curatã şi gândul frumos, scrie în condica vremurilor, spre neuitare: “şi se va împlini întocmai precum ceruta-i!”
Ai grijã ce îţi doreşti cãci, cu siguranţã se va împlini! Ai grijã ce gândeşti cãci, cu siguranţã gândul iţi va fi auzit!
Şi ar mai fi ceva de spus: prea mulţi se joacã cu vieţile celor care au nenorocul sã le iasã în cale, crezându-se mici dumnezei, dãruiţi cu putere şi bani, lipsiţi de suflet şi judecatã cãci dacã ar avea şi-ar da seama cã Dumnezeu nu joacã, dar adunã rãbdãtor, poate prea rãbdãtor dupã puterile noastre omeneşti, tot ceea ce pânã la capãt va fi marea notã de platã şi atunci cei mai mulţi vor vedea cât de greu pot plãti, dupã ultima strigare: pariurile numai sunt permise!
Voi aţi pariat pe vreodatã? Pe ce? De câte ori aţi spus: ”pun pariu pe viaţa mea”? Aşa sã fie de uşor de câştigat acest pariu? De unde atâta curaj? Prea multe întrebãri ştiu dar nu mã pot abţine cãci jocul şi pariul merg mânã în mânã cu “totul sau nimic!”. Totul când câştigi şi nimic când pierzi, deci dacã Dumnezeu nu joacã, atunci de ce pierd şi se pierd oamenii?
 
 Dumnezeu nu joaca dar la psi in tabel sunt toti cei care s-au jucat cu cuvintele  pe aceatsa tema.
Anunțuri

19 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: Dumnezeu nu joacă | file din poveste
 2. Trackback: Nu mai vreau să omor pe nimeni ! Am omorât până acum 18 oameni « Dictatura justitiei
 3. filedinpoveste
  Aug 19, 2013 @ 08:55:09

  Dumnezeu nu joacă, dar oamenii se joacă de atâtea ori încât tare şi-ar dori să se joace şi de-a Dumnezeu. Unii se joacă şi de-a Dumnezeu! Probabil că răbdarea celui de sus o să se termine şi o să pună capăt jocului celor de pe pământ.

  Răspunde

  • roxdumitrache
   Aug 19, 2013 @ 09:01:27

   Ce bine ar fi dacă cei mai mulţi ar înţelege că trebuie să rămână ceea ce au fost meniţi să fie : oameni, este adevărat după chipul şi asemănarea creatorului, dar simpli oameni, pentru care lumea începe şi se sfârşeşte într-o zi.

   Răspunde

 4. Adriana
  Aug 19, 2013 @ 08:55:23

  Pierdem din trufie, din lipsă de credinţă, pierdem pentru că nu ne învăţăm lecţiile, că nu le regretăm cu adevărat pe cele greşite.Pierdem. Dar şi câştigăm. Câştigăm speranţă şi un loc în faţa lui Dumnezeu…câtă vreme trăim. Cum trăim? Hmmm, mă opresc, m-aş învârti în cerc…

  Răspunde

 5. Trackback: Dumnezeu nu joacă | Alma Nahe
 6. alma nahe
  Aug 19, 2013 @ 10:22:47

  Eu nu am zis decât când eram mică „pun pariu pe viaţa mea”, că eram la vârsta imitaţiei. De-atunci, nu ţin minte să fi fost în siuaţia de-a fi nevoită să repet. 🙂
  Nu crezi? Pun pariu pe v… 😆

  Răspunde

 7. Trackback: Dumnezeu nu joacă… | BLOG D'AGATHA
 8. vienela
  Aug 19, 2013 @ 14:48:02

  Joaca sau nu joaca, Dumnezeu oricum ne muta pe marea tabla a vietii dupa cum este nevoie, exact ca pe mici pioni ce ne nastem.

  Răspunde

 9. Trackback: Dumnezeu nu joacă la cacialma « Dictatura justitiei
 10. psi
  Aug 19, 2013 @ 18:11:31

  nu, roxana, nu mi-am pariat viața. dar am ales să spun Facă-se voia Ta! căci El știe… de ce. 🙂

  Răspunde

 11. roxana
  Aug 19, 2013 @ 19:18:47

  Inteleapta alegere!

  Răspunde

 12. dictaturajustitiei
  Aug 20, 2013 @ 04:47:36

  Când mi-e greu și cer ajutorul Domnului simt că o mână nevăzută mă ia și mă scoate din necaz….și atunci mă bucur că există un Păpușar…

  Răspunde

 13. roxana
  Aug 20, 2013 @ 05:01:00

  Papusarul si papusile sale, mereu vor fi legati de sfori nevazute.Cred ca si rugaciunile sunt tot niste sfori de care tragem noi papusile, pentru ai cere papusarului sa ne asculte.

  Răspunde

 14. lili3d
  Aug 21, 2013 @ 09:37:03

  Oamenii se joacă cu răbdarea lui Dumnezeu…

  Răspunde

 15. Alexa
  Aug 23, 2013 @ 16:23:54

  Să-i zicem studiu de caz… mă ştii că sunt adepta excursiilor şi a pelerinajelor; vorba aia – în doi ani: am mers în 2 excursii şi cam tot aşa pelerinaje (deci – îmi plac „drumurile” organizate !). (ps. acum stau şi mă gândesc la un eveniment recent din media , un pelerinaj… pe care-l consider un drum de suflet (către Dumnezeire). şi mă întreb şi te întreb: ce-ai crede dacă s-ar ivi o situaţie teribilă.. cum ar fi să-ţi se întâmple un accident sau chiar mai grav chiar în acel moment… Deci, ca rezultat…. cum rămâne cu credinţa?! Dumnezeu închide ochii căte o dată, căte un pic… căt e destin, căt e hazard? şi concret… Ştiu … de aceea există filozofia… să întrebăm, să ne întrebăm… să cugetăm, … „crede şi nu cerceta!”… sau cum ai zis: „Marele jucător supravegheaza jocul si tine scorul”….?!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: