Pensiunea Jojo

Dacã postarea mea despre staţiunea Bãile Herculane v-a convins sã vã petreceţi concediul pe frumoasa Valea a Cernei, ar fi momentul sã vã vorbesc despre Pensiunea Jojo, la care mi-am petrecut concediul din acestã varã şi care m-a convins cã cei ce vin în acestã staţiune nu au de ce sã se teamã cã nu vor gãsi cazare şi condiţii de tratament care sã-i fãcã sã-şi doreascã sã revinã.

Aşezatã pe valea râului Cerna, în mijlocul Parcului Naţional Domogled – Valea Cernei staţiunea beneficiazã de o climã temperatã şi de acţiunea aeroionizãrii negative excepţionalã existentã în aceastã zonã de 2000-2500 ioni negativi/cm³/s, cu efecte deosebite în special asupra sistemului nervos, fiind renumitã pentru calitãţile excepţionale, fãrã egal, ale izvoarelor termale, fiind astfel o adevãratã perlã a turismului balnear românesc. Frumuseţea locurilor dar mai ales oamenii care îi dau viaţã şi pe care trebuie sã-i cunoşti, realizãrile lor menite sã dãruiascã semenilor vacanţe de vis şi sã-i ajute sã-şi refacã sãnãtatea, fac din acestã destinaţie un loc în care odatã ajuns, vei simţii mereu dorinţa sã revi.

Astfel s-a întâmplat şi cu noi, care reveneam în Baile Herculane dupã 4 ani, de astã datã pentru tratament, optând sã-mi petrec în aceastã varã, la Pensiunea Jojo un sejur de 7 nopti, beneficiind totodatã şi de serviciile medicale oferite de Centrul de recuperare medicalã din cadrul pensiunii condus de d-na Dr. Mioara Guran.

Pensiunea Jojo din staţiunea balnearã Bãile Herculane, judeţul Caraş-Severin, a fost pentru mine o frumoasã surprizã, cãci deseori între ofertã şi realitate sunt diferenţe uriaşe ce pot ruina o vacanţã. De aceastã datã am fost încântatã sã descopãr cã ofertã corespundea întru totul aşteptãrilor noastre, fiind cazaţi în vila recent datã în folosinţã, catalogatã la 4* şi ale cãrei dotãri pot satisface cele mai selective pretenţii.

Trebuie spus cã, Pensiunea Jojo din Bãile Herculane, situatã pe malul stâng al Cernei, pe str. Pecinişca nr.175A, este de fapt un complex compus din douã corpuri de vile de 3* şi de 4* în cadrul cãruia funcţioneazã din anul 2008 şi Centrul de recuperare medicalã condus de D-na dr.Mioara Guran, medic specialist în balneologie. Astfel spus, pensiunea îşi aşteaptã oaspeţii atât pentru odihnã cât şi pentru tratament şi vã asigur cã veţi fi încântãţi. Astfel, rãmânând statornicã hotãrârii mele de a vorbi nu numai despre locurile prin care merg dar mai ales despre oamenii acelor locuri pe care meritã sã-i cunoşti şi sã le apreciezi realizãrile am decis cã şi aici la Bãile Herculane, la Pensiunea Jojo, am întâlnit astfel de oameni despre care simţi nevoia sã vorbeşti, cãci muncã lor e fãcutã cu multã dãruire şi atenţie şi se strãduiesc sã vinã mereu în întâmpinarea oricãror dorinţe ale oaspeţilor lor. Fiind vorba de o afacere de familie, pensiunea te întâmpinã cu o atmosferã deosebit de plãcutã, având la dispoziţie o curte frumos gânditã şi realizatã, cu caişi, meri, pruni, din care am fost invitatã sã-mi culeg singur, oricând doresc “desertul”.

Noi am fost cazaţi la etajul al 2-lea, întro frumoasã camerã cu vedere spre munţi şi de la balconul cãreia am putut admira staţiunea ce se întinde de-alungul vãii Cernei. In fiecare dimineaţã aşteptam momentul în care soarele se ridica de dincolo de munţi şi lumina întreaga vale. Camera este mare, frumos decoratã, exact ca în prezentarea pensiunii, astfel încât nu am avut decât sã ne bucurãm de vacanţã. Pentru tratament, dupã-amiazã am stat de vorbã cu d-na dr. Mioara Guran, care ne-a întocmit schema de tratament adecvatã fiecãruia dintre noi şi, un lucru care m-a surprins foarte plãcut, a stabilit, ţinând cont de nevoile noastre şi un meniu care sã completeze corespunzãtor tratamentul. Acest lucru l-am considerat deosebit şi ca fãcând parte din acel interes adevãrat pentru sãnãtatea celui care vine sã-şi gãsescã în acest loc alinare pentru suferinţa sa. Intregul personal al Centrului a fost deosebit de amabil, alãturi de d-na doctor, strãduindu-se permanent sã rãspundã nevoilor celor aflaţi la tratament. Aici eu am descoperit beneficiile acupuncturii în tratarea durerilor migrenoase ce mã chinuiau de mai mult timp şi m-am bucurat de masajul fãcut de mãinile de aur ale d-nei Rodica, un om deosebit, îndrãgostitã de acest oraş despre care mi-a vorbit cu multã pasiune.

Dimineaţa luam micul-dejun în elegantul salon dar la prânz şi la cinã preferam sã ne alãturãm celorlaţi musafiri ai pensiunii în foişorul din grãdinã. Oricât aţi fi de pretenţioşi cu mâncarea, puteţi fi siguri cã nu veţi fi dezamagiţi. Se gãteşte bine, variat şi mai ales cu mult suflet. Fasolea cu ciolan afumat gãtitã la cuptorul din curte vã va cuceri cu siguranţã. Dupã masã, recomand cu cãldurã ca momentul de odihnã mult aşteptat sã se consume într-unul din cele douã hamacuri din grãdinã. Priviţi munţii, ascultaţi greierii din iarbã, foşnetul pomilor şi nu veţi ştii când a trecut timpul. Vã vã ţine companie Lady, un câine frumos şi prietenos dornic de joacã.

Când scriu aceste rânduri, oaspeţii pensiunii au la dispoziţie şi piscina cu apã încãlzitã la care încã se lucra la data vizitei noastre, iar de la anul viitor va fi amenajat şi un bazin cu apã termalã ce va completa oferta de tratament a Centrului de sãnãtate.

Dacã aveţi copii, veţi gãsi în curte amenajate special pentru ei leagãne, cãsuţa cu poveşti, trambulina elasticã astfel încât, timpul lor sã fie plin de provocãri, în timp ce voi vã savuraţi cafeaua fie pe terasã fie în foişor. Dacã doriţi sã vã plimbaţi prin staţiune sau prin împrejurimi nu ezitaţi sã cereţi sfatul gazdelor dvs., care vã vor îndruma cu plãcere spre toate acele destinaţii care fac din Bãile Herculane o adevãratã atracţie turisticã. Fie cã este vorba de vizitarea staţiunii, fie cã vã îndreptãţi spre Strandul 7 izvoare cu apã salino-termalã, fie cã plecaţi sã exploraţi împrejurimile pornind spre Orşova, spre Cheile Nerei, spre Moldova Nouã sau spre Golful Mraconia sã vizitaţi Dunãrea la Cazane, veţi descoperii locuri minunate.

Pensiunea Jojo, nu este greu de gãsit, venind dinspre garã, pe DN 67D, lasati liceul Hercules in urma si treceţi apa Cernei pe podeţul de piatrã şi veţi vedea imediat pe partea stângã pensiunea cu balconul plin de muşcate, care îşi aşteaptã oaspeţii. Asezatã pe malul Cernei, strãjuitã de munţi şi la adãpost de zgomotul oraşului, Pensiunea Jojo, poate asigura oaspeţilor sãi momente de relaxare şi totodatã servicii de balneologie, pensiunea fiind astfel locul ideal pentru cei aflaţi în cãutarea concediului perfect.

 

Anunțuri

2 comentarii (+add yours?)

 1. Mihaela Guran
  Oct 02, 2012 @ 12:11:06

  Va multmim pentru gandurile frumoase, ne bucuram ca ne-ati trecut pragul pensiunii si va mai asteptam cu mare drag, Cu stima Mihaela Guran.

  Răspunde

 2. andreiplimbarici
  Ian 01, 2013 @ 13:36:16

  superb.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: