Frumuseţea la pas : între ridicol şi eleganţã

A venit vara! Desigur acest lucru nu reprezintã o noutate dar, pentru mine reprezintã o provocare la care trebuie sã rãspund an de an. Ţinute uşoare, rochiţe decoltate cu umerii goi, fuste ce intrã la apã din momentul în care sunt anuţate primele temperaturi peste 20ºC şi mai ales tricouri mulate cu vedere la piercingul atât de sexi. Pânã aici toate sunt foarte bune, dar, pentru cã nu se poate fãrã un mare DAR, acum încep mirãrile mele:.femeile şi cele foarte tinere şi cele mature, par sã dea atenţie uneori doar detaliilor care ţin de machiaj, coafurã, respectarea tendinţelor în modã, atât privind hainele cât şi încãlţãmintea, uitând totuşi cã cel mai important lucru atunci când vrei sã pui în valoare un lucru este “umeraşul” pe care îl expui. În acest caz umeraşul este chiar propriul corp. Fie cã avem dimensiuni de model, fie cã suntem diferite, ca sã generalizez, trebuie sã ţinem cont cã sunt douã aspecte pe care trebuie în permanenţã sã le avem în atenţie: ţinuta corpului şi atitudinea personalã, când ne deplasãm sau când stãm. O ţinutã oricât ar fi de bine aleasã, purtatã fãrã atitudine şi mai ales fãrã a ştii cum sã “pozãm” când suntem privite, nu va fi niciodatã un atu pentru o femeie. Dimpotrivã, va deveni un subiect de discuţie de tipul ”Frumoasã rochie, dar nu o avantajeazã!” cu sau fãrã motiv real.

Iatã de ce, m-am hotãrât sã vorbesc despre câteva din observţiile pe care le-am fãcut privind spectacolul strãzii pe care eu îl consider fascinant.

Multe dintre femei au tendinţa atunci când se deplasesazã sã nu-şi adapteze pasul în funcţie de scurtimea fustei sau de înãlţimea tocurilor. Când porţi o fustã scurtã cu tocuri înalte, trebuie sã ai grijã atunci când paşeşti ca privind spre pãmânt sã nu-ţi vezi decât vãrful pantofului. De asemenea, se pune întâi cãlcâiul, se ruleazã talpa piciorului pânã la vârf, mergând liniştit, punând un picior în faţa celuilalt fãrã grabã. Pe tocuri nu se aleargã, decât la concursurile organizate la televizor! Cu fiecare drum pe stradã fiecare femeie are propria defilare pe un podium de prezentare ad-hoc şi are sute de privitori. Şi spre marea uimirea a unora, chiar sunt remarcate de cei din jur.! Nu este cool?

Ar mai fi de menţionat un aspect: mersul unora te duce cu gândul la acele jucãrii pe arcuri. Merg cu genunchii îndoiţi, cu paşi de uriaşi şi agitãndu-şi mâinile de parcã defileazã de ziua armatei!

Apoi ar mai fi momentele de aşteptare: în staţia de autobuz, la un rând la îngheţatã sau când stãm de vorbã cu cineva. Cele mai multe femei par sã uite de postura şi privindu-le remarci nişte semne de întrebare, cocoşate, cu abdomenul parcã mai mare ca niciodatã, umerii lãsaţi şi genunchii îndoiţi. Şi nu vorbesc aici de femeile trecute de 100 de ani! Trebuie sã devenim conştiente de propriul trup în fiecare moment, deoarece orice abatere de la o ţinutã corectã nu numai cã ne aduce prejudicii propriei imagini dar, în timp ne creeazã probleme de sãnãtate. Astfel când stãm pe loc sau mergem trebuie sã respectãm câteva reguli simple: sã pãstrãm verticalitatea corpului, umerii traşi în jos, pieptul, ca la armatã înainte, abdomenul supt, fesele încordate, bãrbia dreaptã şi privirea înainte. Veţi remarca imediat cã, sunteţi dintr-o datã mai înalte, aveţi mai multã încredere în voi şi parcã ceilalţi vã privesc altfel.

Desigur mai sunt multe alte aspecte la care trebuie sã fiţi atente când mergeţi sau cãnd staţi pe loc, lãsând la o parte problemele reale de sãnãtate sau de conformaţie anatomicã rãmâne o necesitate autocontrolul asupra propriei ţinute, astfel încât, sã fiţi mulţumite atât de cum vã percep cei din jurul vostru cât şi de modul în care vã simţiţi voi înşivã.

Eu aş propune ca la la şcoalã, în orele de sport alãturi de celelalte activitãti, sã se acorde o atenţie specialã deprinderii corecte a mersului şi a menţinerii unei posturi corecte a corpului. Deşi pare cã mersul este o abilitate naturalã a omului, dupã pãrerea mea, acesta este departe de a fi deprins corect de cea mai mare parte a oamenilor.

Aşadar, vã lansez provocarea de vã cerceta cu mare rigurozitate felul în care vã “prezentaţi” pe stradã şi privind în jurul vostru, sã decideţi ce aveţi de corectat. Depinde numai de voi ca sã fiţi privite cu placere sau sã fiţi criticate sever.

Nu uitati: corpul drept, umerii jos, bustul înainte, abdomenul supt, fese încordate şi bãrbia dreapta! Frumuseţea este o bãtãlie pe care o dãm noi femeile cu noi înşine, zi de zi toatã viaţa!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: